Kõige moodsam hapukapsas

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilo äsja kokku segatud kimchi`d on purki hapnema pandud, näitab Kyuho Lee.
Kilo äsja kokku segatud kimchi`d on purki hapnema pandud, näitab Kyuho Lee. Foto: Eero Vabamägi

Vürtsikas kimchi on maitseküttide meelel ja keelel. Oma kodumaa ühe põhilise rahvusroa hingeelu seletab lahti Korea restorani Gotsu peakokk Kyuho Lee.

Koreast pärit kimchi, hapendatud ja vürtsidega maitsestatud Hiina kapsas või muu köögivili, on viimaste aastate menutiirudel ümber maakera pidama jäänud ka Eestisse. See on leidnud koha edumeelsetes kulinaarialettides ja söögikohtades, näiteks Ülos bataadifriikate kaaslasena või Reval Cafés rostbiifi salati põhjana. Isegi Briisi kalakonservis lebavad praetud kilud kimchi-kastmes.

Neid mugandusi pole Gotsu peakokk Kyuho Lee maitsnud, aga see kimchi, mida ta oma restoraniköögis teeb, maitseb just nii, nagu tema lapsepõlves. «See on mu kodukandi stiil. Parajalt vürtsine, õrnalt hapukas,» ütleb Lõuna-Koreast Jeonjust pärit kokk. Kimchi’d saab tema väikesest, 2010. aastal alustanud Korea restoranist kaasa osta, kulleriga koju tellida ja mõistagi kohapeal süüa. «Nädalas läheb seda umbes 30 kilo. Tundub, et seda tahetakse aina rohkem,» märgib Kyuho, «loodetavasti pakun seda ka poelettidel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles