Aasta parim kokaraamat sündis Anni Arro sulest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Arro kokaraamat «Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal».
Anni Arro kokaraamat «Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal». Foto: Eger Ninn

Tallinna toidumessi avapäeval kuulutati konkursi «Aasta kokaraamat 2011» võitjaks Menu kirjastuse poolt välja antud Anni Arro raamat «Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal». Ka 2009. aastal tunnistati parimaks Anni Arro sulest sündinud raamat «Sepamaa talu köök. Osa 2».


Teiseks valiti Nadežda Kaarma raamat «Nadja koogid» (Menu kirjastus) ning kolmandaks Annika Haasi, Viktoria Ladõnskaja ja Birgit Püve «Peipsiveerel. Vanausulised paluvad lauda» (Ajakirjade kirjastus).

Autoreid endid messil kohal polnud, ent esimese ja teise koha auhinna võttis vastu Menu kirjastuse esindaja Ulvi Kaljas. Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati Koolibri kirjastuse «Koolibri koogiraamat».

Parima kokaraamatu selgitamisel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Kokku osales kokaraamatu konkursil 14 raamatut.

Toidumessi korraldava ettevõtte Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu poolt seitsmendat aastat korraldatava konkursi eesmärgiks on tunnustada Eesti kokaraamatute autoreid ja traditsioone ning tutvustada aasta jooksul ilmunud kokandusteemalist kirjandust tava- ja ametialasele tarbijale.

Lisaks osalesid konkursil veel ka Kristi Pitkäneni ja Anne-Reet Kaljola «Saiad, pirukad ja koogid», Aive Luigela «Tervise kokaraamat», Pille Petersoo «Nami-Nami kokaraamat», Maire Suitsu «Kevadpühade piduroad», Hele-Mai Alamaa «Toidud, mida lapsed tõesti armastavad», Ancelika Udekülli, Margus Tamme ja Mai Maseri «Hõbedaste aastate kokaraamat», Mari Kodrese ja Dimitri Demjanovi «Sööme ära!», Tiina Talumehe «12 värvi. Toit & mood», Tiffany Goodalli «Tudengi kokaraamat», Paul Gayleri «Maailma leivad».

Žüriisse kuulusid:

Veiko Ruukel – Restoran Karl Friedrich peakokk
Maarika Solovjov – Tallinna Raamatutrükikoda
Kalle Toompere – graafiline disainer
Lea Adamson – kirjastus Argo tegevjuht
Tiia Varol – raamatukauplus Ateena
Sirje Hiie – raamatukauplus Ateena
Diane Sarapuu–Kelder – Tallinna Teeninduskooli koka eriala kutseõpetaja
Tallinna Teeninduskooli koka eriala õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles