Retseptisoovitus: spinati-seene wontonid

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Sügis on vaikselt kätte jõudmas ja üks kõige parem asi, mis selle aastaaja juures on, on metsas käimine. Lihtsalt niisama jalutamine muidugi ka, aga kui jalutamisele boonuseks veel mõni seen (või mõnisada seent) korvi rändab, siis on ju eriti tore, kirjutab toidublogija Kadri Raig.

Vaja läheb:

  • 20 wontoni lehekest
  • Pisut õli
  • 100 g spinatit
  • 200 g austerservikuid
  • Poole pöidla suurune jupp ingverit
  • Pool kauna kuivatatud tšillit või pisut tšillihelbeid
  • 1 spl misopastat (või sojakastet, kui seda juhuslikult pole)
  • 1 tl sidrunimahla
  • Pisut tärklist
Foto: Kadri Rai

Haki austerservikud peeneks ja ingver veelgi peenemaks.

Kuumuta pannil sutsuke õli ning viska seened koos ingveriga sinna pruunistuma. Vahepeal sega ka ja tee seda kõike kokku nii umbes kolm minutit.

Viska samale pannile ka spinat, sega veidi ning lase sel kokku vajuda.

Siis sega pannile juurde tšilli, sidrunimahl, miso ja kui tundub, et on vaja, siis pisut soola.

Lase segul jahtuda.

Kui täidis jahtunud, siis laota enda ette wontoni taignaleheke. Mul oli kandiline ja otsustasin teha tortelliini moodi paunakesed. Kui tagad samasuguseid teha, siis tõsta selleks keset taignalehte umbes teelusikatäis täidist. Tee sõrmedega ühest taignanurgast alustades kaks äärt märjaks ning tõsta seesama nurk, millest alustasid, üle täidise vastasnurga peale. Saad kolmnurga moodi asja. Nüüd suru ääred korralikult kokku nii, et kuhugi õhumullikesi sisse ei jääks.

Siis säti kolmnurk enda ette nii, et kinnine pool on sinu pool. Võta mõlema ääre nurkadest kinni ning tõsta need keskele kokku ning suru omavahel tugevalt kinni. Kolmanda nurga võid jätta teravaks või lamedamaks voltida - oma valik, aga põhimõtteliselt on valmis.

Nüüd on vaja need vaid valmis aurutada. Selleks pane oma aurutaja põhja keev vesi, säti wontonid arutusrestile, aurutusrest omakorda keeva vee kohale ning kata kogu kupatus kaanega.

Umbes kuue minutiga on kõik kenasti küps ja saad nautima hakata.

Kõrvale paku näiteks sojast, seesamiõlist, laimimahlast ja sutsukesest suhkrust kokku segatud kastet.

NB! Bambusest aurutaja oleks siin kõige mõnusam. Metallist aurutajaga saab ka hakkama. Kuna mul bambusest aurutajat pole ja teist ma ei suutnud kodust üles leida, siis olin loominguline - sättisin poti põhja tagurpidi kausi ning sellele kausile asetasin taldriku wontnitega - sai hakkama küll!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles