Retseptisoovitus: täidetud paprika seente ja riisiga

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab lihtsat külmikutühjendamise toitu, mille retsepti tasub suhtuda vabalt ja loominguliselt.

Vaja läheb:

  • Praadimiseks tilk õli
  • 1 sibul
  • 1 vars sellerit
  • 1 tšillikaun (kasutasin jalopenot)
  • 200 g seeni (täpselt neid, mis sul olemas on - sobib nii kukeseen kui šampinjon)
  • 2 tomatit
  • 100 g keedetud punast riisi
  • Soola-pipart
  • 60 g Cheddari juustu
  • 2 suuremat paprikat

Haki sibul, seller ja tšilli ning viska need koos vähese soolaga pannile õli sisse madalal kuumusel praadima.

Samal ajal haki seened ning kui pannipealne on umbes 5 minutit pehmenenud, siis viska sinna juurde seened, tõsta kuumust ning prae need krõbedaks.

Tükelda tomat ning viska see krõbedatele seentele lisaks, podista umbes 10 minutit.

Seejärel sega juurde riis ning juust ning maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

Paprikatel lõika varrepoolsest otsast jupp maha ning eemalda seemned.

Täida paprikad tihedalt riisiseguga ning aseta neile äralõigatud jupp kaaneks peale.

Küpseta umbes 20 minutit ahju keskosas kuni paprika on mõnusalt pehme,

Serveeri kohe. Juurde sobib salat ning mõni külm kaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles