Tippkokk Jörgen Kohal: selle suve grill-hitt on varajane Eesti kapsas!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillkapsas.
Grillkapsas. Foto: Jürgen Kohal

Et väiksemad köögiviljad ning seened sobivad hästi grillimiseks, teavad kõik grillisõbrad. Aga seda, kui maitsev on grillitud peakapsas, on proovinud vähesed.

«Terviseteadlikud inimesed on juba harjunud grillima köögi- ning puuvilju, et tasakaalustada grillitavat lihaportsu tervisliku lisandiga. Samuti on grillitud köögiviljad-puuviljad hea alternatiiv neile, kes liha ei söö,» ütleb Rimi kokk Jörgen Kohal. «Väga populaarsed on näiteks grillitud köögiviljavardad, millele saab läheneda loominguliselt ning proovida vardasse lükata erinevaid juurvilju, kaunvilju või seeni. Kõvemad juurikad tuleb enne vardasse ajamist soolvees pehmemaks keeta ning külma veega jahutada, seejärel küpsetada mõned minutid grillil. Sütel või lõkkes küpsetamiseks sobivad kõik köögiviljad.»

Neile, kes pole kunagi tulnud mõttele peakapsast grillida, soovitab tippkokk selle kindlasti ära proovida: «Grillimiseks sobivad väga hästi väiksed värsked kapsad: aseta väike kapsapea grillile ning küpseta aeg-ajalt kapsast keerates umbes 20 minutit. Võib juhtuda, et kapsa välimised lehed põlevad ära, kuid sellest ei juhtu midagi – need koori maha ning leegil küpsenud mahlane köögivili ongi valmis! Lõika grillitud kapsas suupärasteks tükkideks ning maitsesta soola, õli, veiniäädika või sidrunimahlaga.»

Valik suurepäraseid köögivilju soojaks lisandiks, pearoaks või salatiks:

  • Tervelt või viiludena grillitud kapsas.
  • Õli, soola ja balsamico-äädikaga marineeritud šampinjonid.
  • Õli ja soolaga määritud mais.
  • Grillitud paprika.
  • Grillitud avokaado – lõika avokaado pooleks, võta välja kivi ning grilli mõlemalt poolt 2-3 minutit.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles