Maasikad sobivad imehästi ka salatisse

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spagetid kana ja maasikatega.
Spagetid kana ja maasikatega. Foto: Ajakirjade Kirjastus

Maasikahooaeg on Eestimaa lõunapoolsemas osas juba rikkalikult alanud. Esimesed ampsud lähevad suhu, edasi tulevad kõik ülejäänud mõnusad maasikamaiused. Aga oot! Maasikaid saab pista ka soolaste toitude sisse, kus vitamiinirohked mahlased marjad annavad kergele roale eriti suvise maitse.

Angeelika Kangi ja Lia Virkuse äsja ilmunud raamatust «Maasikas salatites, kookides, hoidistes» leiabki kõrvu smuutide, jogurtimaiuste ja tortide-kookidega salateid, mis sobivad soojal ajal energiat andvaks ja kosutavaks vahepalaks.

Maasikat on kombineeritud küll tomatiga, küll kitsejuustuga, kana ja kodujuustuga. Neist erinevatest ahvatlevatest salatitest inspireeritult võib kokku segada ka täiesti uue salati komponentidest, mis endale meelepärased ja mis parasjagu kättesaadavad.

Maasika-kirsstomati salati pealtnäha lihtsast ideest innustununa pruunistan tomatite ja maasikate juurde veel veidi kanafileed ning kasutan ära keedetud värske kartuli, millele annab erilise maitse omakorda kaneelibasiilik. Tulemuseks on üllatavalt tõhus kõhutäide. Vaadake aga aiamaa peal ja külmkapis ringi, noppige häid ideid maasikaraamatust ja üllatage end uute maitsetega!

Alljärgnevalt jagame maasikaraamatust selle ainsa pastaroa retsepti.

Spagetid kana ja maasikatega

Kerge suvine eine on nauding silmale ja elamus maitsemeeltele. Valmib kiirelt ja lihtsalt. Persillade maitsesegu annab kanale meeldiva ürdise maitse ja kaunilt rohelise välimuse, mis kandub edasi kogu pastaroale. Efektne ja maitsev roog sõbrannade peole!

Vaja läheb:

  • 250 g spagette
  • 2 kanafileed
  • 2 tl Persillade maitsesegu 
  • 1 punane sibul
  • 15-20 maasikat
  • 2-3 sl viinamarjaseemneõli
  • 2-3 laimi mahl
  • 0,5 - 1 tšillipipar
  • suur peotäis basiilikuehti
  • soola ja pipart

Keeda spagetid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Lõika kanafileed pikuti 2 cm paksusteks ribadeks ja pruunista pannil õlis. Maitsesta küpsemise ajal igast küljest Persillade maitseseguga ja tõsta jahtuma.

Kuumuta pannil õlis sektoriteks lõigatud sibul ja hakitud tšilli. Lase väheke jahtuda ja tõsta kaussi. Lisa keedetud ja nõrutatud spagetid ning kanaribad ja sega läbi. Poolita maasikad ja lisa pastaroale. Rebi basiilikulehed väiksemateks tükkideks ning lisa koos laimist pigistatud mahla ja õliga pastale.

Jahvata peale soola ja musta pipart. Sega kergelt läbi ja serveeri kohe. Kaunista basiilikulehtedega.

Retsept pärineb Angeelika Kangi ja Lia Virkuse raamatust «Maasikas salatites, kookides, hoidistes» (Ajakirjade Kirjastus, 132 lk).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles