Hiinlaste hirm puuviljakärbeste ees mõjus hävitavalt mandariinide müügile

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina seisab taas silmitsi uue toiduhirmuga: mandariinid olevat sattunud puuviljakärbeste ohvriks ning talunikele tähendab see miljoneid saamata jäävaid dollareid.



Paanika põhjustasid Sichuani maakonnas möödunud nädalal levinud kuuldused, et puuviljakärbeste tõttu tuli hävitada 10 000 tonni mandariine, vahendab Reuters.

Mandariine, mis on praegusel aastaajal tavaliselt väga populaarsed, müüakse Pekingis vähem kui 1 jeeniga (umbes 15 USA senti) kilost ning ka selle hinnaga ei lähe viljade müük kuigi hästi. Hubei maakonnas ootab laialikandmist 1,6 miljonit tonni ärapõlatud puuvilja.

Mandariinikasvatajatele võib see tähendada miljonite kaotamist. Mõne päevaga on mandariinid muutunud kaks korda odavamaks.

Samas hakkab valitsuse teatel inimeste kindlustunne taastuma.

Hiina põllumajandusministeeriumi taimekasvatusosakonna juhataja asetäitja Ma Shuping ütles, et mõnedes maakondades on hinnad hakanud uuesti tõusma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles