Jüri Gümnaasiumis tehakse parimat koolitoitu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Gümnaasium
Jüri Gümnaasium Foto: Mihkel Maripuu

Täna selgus Tallinn FoodFestil võistluse Parim koolisöökla 2008 võitja, kelleks osutus Jüri Gümnaasium.


Toidumessil toimunud finaalvooru pääsesid 7 kooli - Jüri, Kiili, Saku ja Pärnu Ülejõe Gümnaasium, Paikuse Põhikool ning Põlula ja Porkuni kool, teatas Tervise Arengu Instituut (TAI).

Finalistidel tuli umbes 2,5 tunni jooksul valmistama innovaatiline koolilõuna: pearoog (supp või praad), magustoit ja salativalik.

Žürii esimees Vello Kiviberg restoranist Cést la Vie ütles, et võitja Jüri Gümnaasiumi poolt valmistatud magustoit oli fantastiliselt hea: kodujuustuvorm mustikakastmes.

Koolide toitlustajatele korraldatud võistluses osales 19 kooli üle Eesti.

Finaalile eelnesid kaks vooru: esimeses toimusid võistluse maakondlikud eelvoorud, teises etapis külastas professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev žürii edasijõudnud koolide sööklaid ning hindas toidu maitset, väljastamise kiirust, toitumisalase info olemasolu, teeninduse üldmuljet, õpilaste rahulolu jne. Samuti hindasid žürii liikmed koolide poolt saadetud menüüde toitainelist väärtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles