Retseptisoovitus tervisesõbra pidulauale: karamell-latte jogurtipulgad

, Toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jogurtipulgad.
Jogurtipulgad. Foto: Kristian Neemela

Suviselt pidulaualt ei tohiks puududa üks tõeliselt elegantne, kuid lihtsasti valmiv magusroog, mis pakub sumedasse suveõhtusse kerget jahutust, üllatab peene maitsebuketiga ning ei riku raskelt saavutatud suvevormi.

Rattasportlasest toidublogija Kristian Neemela on just trennisõpradele ja suviselt kergele menüüle mõeldes loonud tõeliselt maitsvate karamell-latte jogurtipulkade retsepti. Neemela soovitab suurtele magusasõpradele krõmpsu küpsisepuruga üle puistatud šokolaadikatet, hapukama maitse austajad võivad magusaampse kasta erinevatesse marjapulbritesse.

Proteiinijogurtist valmib magustoit, mida saab süümepiinadeta nautida ka see magusasõber, kes iial lisa suutäiest ei keeldu. Efektseid jogurtipulkasid on lihtne korraga suurem kogus valmistada ja sügavkülmas säilitada, et neid soojadel suveõhtutel perega nautida või ootamatult saabunud külalistele serveerida!

Koostisosad

  • 2 pudelit caramel-latte proteiinijogurtijooki
  • 25 g vahtrasiirupit
  • 6 g želatiini pulbrit
  • 36 g külma vett želatiini paisutamiseks
  • 200 ml 35-protsendilist vahukoort
  • 1 spl suhkrut

Šokolaadiglasuur

  • 200 g meelepärast šokolaadi ja šokolaadiküpsiseid
  • Marjapulbritest soovitab Neemela kuivatatud jõhvikapulbrit, aga sobivad ka teised maitsekombinatsioonid. 

Valmistamine

Alustuseks paisuta želatiin külma veega. See võib võtta umbes viis minutit. Kuumuta želatiinisegu, kuni see muutub vedelaks ja ühtlaseks massiks. Kindlasti ei tohi segu keema lasta.

Vala jogurt ja vahtrasiirup kastrulisse ning kuumuta segu 30 kraadini. Seejärel sega želatiinimass jogurti hulka ja tõsta segu külmkappi umbes pooleks tunniks jahtuma.

Järgmisena vahusta vahukoor ja suhkur tugevaks vahuks ning sega jahtunud jogurtimassi hulka. Vala saadud mass 23 x 4 silikoonvormi ja pane sügavkülma viieks tunniks tahenema. Kui jogurtimass on kõvaks tahkunud, eemalda see vormist ja lõika paraja suurusega pulkadeks. Aseta pulgad sügavkülma tagasi.

Glasuuriks sulata vesivannil šokolaad ja purusta küpsised. Kasta jogurtipulgad ühe kaupa šokolaadi ja seejärel küpsisepuru sisse, aga tegutse kärmelt, sest glasuur tahkub kiirelt ja pulgad hakkavad sulama. Pärast glasuurimist aseta jogurtipulk tagasi sügavkülma. Samamoodi kasta jogurtipulgad marjapuru sisse.

Enne serveerimist lase jogurtipulkadel viis minutit toatemperatuuril seista, et konsistents muutuks pehmemaks ja oleks mugavam magusat nautida. Mõnusat maiustamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles