Kaks nippi, mida teha järelejäänud sidruni ja laimiga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alfred Nesswetha/PantherMedia/Scanpix

Vahel juhtub, et sidrunit või laimi on ostetud liiga palju ja need hakkavad puuviljakorvis juba krimpsu tõmbuma. Selleks, et väärt viljade äraviskamist vältida, tuleks nendega aegsasti midagi ette võtta.

Üks võimalus on koorida sidruni või laimi välist koort jääkuubikute resti ja sinna mahl peale pressida. Hiljem on valmis jääkuubikuid mugav kas joogi või kastme sisse pista, õpetab Oprah.

Teine hea võimalus tsitruseliste säilitamiseks sügavkülmikus on need kõige pealt ära koorida, üksikud viilud küpsetuspaberile laotada ning mõneks tunniks sügavkülmikusse asetada. Kui viilud on läbi külmunud, saab need juba ühte kotti pista ja sügavkülmikusse tagasi panna – nii ei kleepu need üksteise külge kinni. Külmutatud sidruni- või laimiviile saab samuti jookide ja kastmete sisse lisada, aga need sobivad hästi ka salatisse ja vokiroogadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles