Retseptisoovitus: sushikauss lehtkapsaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fitness ja toitumine

Kui toiduained rühmade kaupa kaussi jagad, saad parema ülevaate, milline on makrotoitainete vahekord. Lisaks on ühe kena kausitäie komplekteerimine ja koostisainetega eksperimenteerimine tõeliselt nauditav ja loominguline tegevus, mille lõpptulemus ka hästi maitseb.

Äsja ilmus Eesti esimene fitnessi raamat «Fitness ja toitumine», mille autoriteks on Egle Eller-Nabi, Britt Paju ja Kristin Salupuu. Raamatust leiab palju kasulikke retsepte, nende hulgas ka õpetusi, kuidas teha kausitoitu.

Sushikauss lehtkapsaga

E: 343 kcal

SV: 35 g

R: 11 g

V: 31 g

  • 35 g soolalõhet
  • 100 g keedetud täisterariisi või punast riisi
  • 30 g lehtkapsast
  • pool norilehte
  • 50 g porgandit
  • 50 g kurki
  • 50 g keedetud sojaube või musti konservube
  • 1 sl hakitud rohelist sibulat seesamiseemneid
  • 0,5 tl oliiviõli
  • pisut soola

Kaste:

  • 1 sl kvaliteetset naturaalselt kääritatud sojakastet
  • 0,5 tl riisiäädikat

Rebi rootsudest puhastatud lehtkapsas ja nori väiksemateks tükkideks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega õliga ja maitsesta kergelt soolaga. Küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 5–10 minutit, kuni kapsas on kergelt krõbe.

Riivi porgand, tükelda kurk ja loputa oad. Kui kasutad külmutatud sojaube, vala neile korraks keev vesi peale, seejärel kurna ja loputa külma veega. Musti konservube loputa korralikult jooksva vee all. Tõsta kõik komponendid kaussi ning vala peale sojakastmest ja riisiäädikast kokku segatud kaste. Peale puista seesamiseemneid ja rohelist sibulat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles