Pille Enden teeb tiramisut piisakese Vana Tallinnaga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta sõstra ja śokolaadi tiramisu. Foto raamatust "Pille köök. Aastad heade maitsetega".
Musta sõstra ja śokolaadi tiramisu. Foto raamatust "Pille köök. Aastad heade maitsetega". Foto: Jaan Heinmaa

Kui sukeldute Pille Endeni kirjusse kokanduskäekirja ja üüratusse retseptivaramusse, on põnevad köögitunnid kindlustatud. Lihapallidesse piparkoogimaitseainet või tiramisusse Vana Tallinna likööri? Miks ka mitte. Tema köögihitte tasub proovida.

Kokaraamatute autor ja köögitoimetaja Pille Enden on üks neist, kelle võiks vabalt koos Adeline Tannbaumi, Maire Suitsu, Lia Virkuse, Pille Petersoo ja veel mõnega arvata tähenduselt ning tuntuselt uuema aja Eesti Salme Massode või Linda Pettide hulka. Pea iga hobikoka raamaturiiulist võib leida mõne tema kokaraamatu, tema välja mõeldud retseptide varamu ulatub tuhandetesse ja retseptiraamatute hulk julgelt viie-kuuekümneni. «Täpset arvu ei oska kummagi kohta öelda,» mainib ta.

Kogumik «Pille köök. Aastad heade maitsetega» mahutab moodsamaks mugandatud lapsepõlve toidutähti ja suguvõsa retseptiklassikat, milleta ei tule pere ja sõprade söömaajad kõne allagi. Samuti kiireid argi- ja peenemaid peoroogi ning rahvusvahelisi toidukuulsusi eestilikus-pillelikus võtmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles