Retseptisoovitus: kiudainerikas seemne- ja pähklimüsli

Aet Trisberg
, Toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aet Trisberg

Seekord valmistab Aet täisteravilja ja seemneid sisaldavat müslit. Kiudainete tarbimise vajalikkusest on iga terviseteadlik inimene kindlasti lugenud – kiudainerikaste toitude tarbimine soodustab eelkõige normaalset seedetegevust. 

Vaja läheb:

3 dl täistera kaerahelbeid koos rukkikliidega (Veski Mati ökotoode)

1 kuhjaga tl kookosrasva

½ dl päevalilleseemneid

½ dl kõrvitsaseemneid

½ dl pistaatsiapähkleid (soolata)

½ dl mandlilaaste

½ dl kookoshelbeid

4 tl mett või agaavisiirupit

Valmistamine:

Kuumuta pann, lisa pannile kookosrasv ning kaerahelbed – sega pannilabidaga pidevalt umbes 1-2 minutit ning lisa seejärel päevalilleseemned, kõrvitsaseemned ja pistaatsiapähklid. Pistaatsiapähklitest tasub kasutada ilma soolata ja röstimata pähkleid (müüakse lahtiselt nt ökopoodides). Kui pistaatsiapähkleid pole, võib need loomulikult asendada teiste meelepäraste pähklite või mandlitega. 

Kui müsli hakkab mõne minuti möödudes kergelt jumet võtma, lisa viimasel minutil ka mandlilaastud ja kookoshelbed ning nirista müsli peale mett või agaavisiirupit. Võta pann tulelt ja lase müslil pannil jahtuda. Müsli muutub krõbedaks jahtununa. Kui müsli on kokku kleepunud, toksi pannilabida abil see lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles