Kuidas valmistada maitsvaid ja tervislikke friikartuleid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kellele ei meeldiks friikartulid, kuid paraku on tegu üsna rasvase ja kaloririkka toiduga. Kuidas aga valmistada tervislikke ja ka maitsvaid friikaid?

  • Kui hakkad kartulilaaste lõikama, siis viiluta nad nii peenikesteks kui võimalik. See muudab kartuli krõbedamaks ja lõppkokkuvõttes sööd ka neid vähem.
  • Kasuta valmistusviisina kas aurutamist või eelkeetmist. Näiteks enne kerget praadimist keeda kartulilaaste 10 minutit ja siis viska pannile ja prae kerge õliga. Kõige tervislikum valmistamise viis on muidugi aurutamine.
  • Kasuta pan-või taimset soola. Paraku on tervislik toit selline, kus soolaga on koonerdatud, kuid alati võib kasutada tervislikke variante.
  • Kuivata kartuleid. Kui oled kartulid kas ära aurutanud või praadinud, siis kasuta majapidamispaberit, et üleliigne vesi või rasv ära kuivatada. Kui sa üleliigset vett ära ei kuivata, siis muutuvad nad jahuseks ja lödiks.

Allikas: Good Housekeeping

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles