Retseptisoovitus: mõnusad kohupiimapannkoogid

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Kui mõistlik on õhtusöögiks pannkooke süüa? Kas just mõistlik, aga mõnus kindlasti. Toidublogija Kadri Raig usub, et elatakse vaid üks kord ja homme võib jälle salatit süüa. Muidugi võib selle retsepti ka tallele panna ja hoopis hommikul ette võtta.

Vaja läheb:

  • 200 g kohupiima (5-protsendilist)
  • 1 tl kookossuhkrut
  • 40 jahu
  • 2 muna
  • Näpuotsatäis soola
  • Praadimiseks õli

Juhtnöörid

1. Pane kaussi kohupiim, suhkur, sool ning munakollased suuremasse kaussi ning sega kergelt läbi. Munavalged eralda nii, et sinna kollast sisse ei satuks.

2. Lisa segule ka jahu ning sega korraks veel.

3. Vahusta käsimikseriga munavalged tugevaks vahuks.

4. Seejärel surista sama mikseriga ka kohupiimamass nii ühtlaseks, kui võimalik (mitte kaua, äkki 30 sekundit või nii. Vahtu minema ei pea, lihtsalt korralikult segamini ja seda on mikseriga lihtsam teha).

5. Lisa munavalged kolmes osas kohupiimamassile ning sega pärast iga osa lisamist tainas rahulikult ühtlaseks nii, et tekib mõnus kohev tainas.

6. Kuumuta pannil õli keskmisele kuumusele ning prae väikesed kohevad pannkoogid.

7. Serveeri soojalt sellega, mida hing parasjagu ihaldab.

Tähelepanu! Need pannkoogid ei ole väga magusad - lisandid on juba iseenesest piisavalt maitsvad. Aga kui oled suurem maiasmokk, siis pane lihtsalt rohkem suhkrut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles