Retseptisoovitus: värviline peedihummus

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Hummus sobib võileivakatteks, lisandiks salatile või ka erinevate taimedega dipikastmena söömiseks. Hummust on lihtne teha, see on väga tervislik ja maitsev ka veel pealekauba, lubab toidublogija Kadri Raig.

Vaja läheb:

  • 240 g keedetud kikerherneid (1 tavaline purk)
  • 1 suurem röstitud peet (kui seda teha ei viitsi, siis kasuta tavalist keedupeeti)
  • Pisut vett
  • 0,5 suurema sidruni mahl
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 dl head oliiviõli
  • Soola

Juhtnöörid

1. Võid hummust teha nii hea blenderi, kui ka saumikseriga. Mina kasutan viimast.

2. Säti ühte kaussi kokku kikerherned ning jämedalt tükeldatud peet. Lisa sinna esialgu 0,5 dl vett ning surista kõik nii ühtlaseks kui võimalik. Kui vaja, siis lisa pisut vett.

3. Seejärel asu maitsestama - pressi lisaks enamus sidrunimahlast, lisa enamus vürtsköömnetest ning õlist. Soola ka. Surista kõik veel ühtlasemaks.

4. Maitse. Kui tunned, et midagi oleks vaja lisada, siis tee seda.

5. Kui maitse ja konsistentsi enda jaoks paika oled saanud, siis tõsta kogu kupatus serveerimiskaussi või taldrikule ning piserda kõige peale veel oliiviõli.

6. Serveeri näiteks köögiviljadega (minu lemmikud on varsseller ja porgandid) või kasuta terve nädala jooksul erinevate toitude lisandina.

NB! Peedi röstimiseks keera see tervenisti ja koos koorega fooliumi sisse ning viska umbes tunnikeseks 200-kraadisesse ahju. Pärast röstimist lase sutsu jahtuda ning siis hõõru koor sealt maha. Söö niisama või kasuta hummuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles