Retseptisoovitus jõululauale: lihasõbra lemmik - searibi (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toiduakadeemia

Tihti seostub ribilihaga pigem suvine grilliüritus kui talvine õhtusöök. Ribidevaheline liha on sealõigetest aga vaat et kõige parema ja hõrguma maitsega, mistõttu ei tohiks seda endale keelata ka talveperioodil ning julgelt võib searibi serveerida õhtu tähena ka jõululaual.

Searibis on rasva vaid 15 protsenti, mistõttu võib seda julgelt endale ka söögirohkel jõuluperioodil lubada. Ühtlasi on sealiha inimorganismile oluliseks valkude, süsivesikute, vitamiinide ja mineraalainete allikaks, mis ei puudu ka hõrgust searibist. See tähendab, et saame lisaks maitseelamusele ribiliha söömisest ka reaalset kasu.

Seejuures on searibi lihtne valmistada ning erinevaid viise selleks on palju. Maitsev ribiroog valmib ühtelugu hästi nii barbecue-ahjus, grillil kui koduses praeahjus ning samuti on ribitükk suurepäraselt sobilik suitsutamiseks, keetmiseks ja hautamiseks.

Alljärgnevalt on Toiduakadeemia kokad Tarvo Kullama ja Urmas Tiigivee pannud kokku spetsiaalselt nendeks jõuludeks sobiva ning kiirel ajal lihtsalt valmiva ribiroa.

Koostisosad:

  • Ribi 4 plaati
  • Sool 4 tl
  • Pipar 2 tl
  • Suitsupaprikapulber 2 tl
  • Suhkur 2 tl

Valmistamine:

Puhasta ribi kelmetest ja sega kokku maitseained. Hõõru ribi maitseaineseguga kokku ja jäta maitsestuma. Seejärel küpseta ribisid ahjus 110 kraadi juures kokku umbes 3 tundi. Pärast ahjust väljavõtmist mähi ribid fooliumisse ning jäta minimaalselt pooleks tunniks puhkama. Serveerimiseks lõika ribid lahti ja pintselda mop-kastmega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles