Supelsaksad peavad pühi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohviku kokk Hele-Riin Soop ja perenaine Anna Huimerind Supelsakste verandal. Kuusk on ehteis ning sünnipäevalaual on piparkoogitort ja vana pereretsepti järgi tehtud küpsised, "pähklid" kondenspiimaga.
Kohviku kokk Hele-Riin Soop ja perenaine Anna Huimerind Supelsakste verandal. Kuusk on ehteis ning sünnipäevalaual on piparkoogitort ja vana pereretsepti järgi tehtud küpsised, "pähklid" kondenspiimaga. Foto: Ruth Huimerind

Täna kõlistab Pärnu Supelsakste kohvikupere kokku sünnipäevapokaale ja maiustab tükikese piparkoogitordiga. Majaperenaine Anna Huimerind paotab kuurordi ühe kuulsama ning värvi-, mustri- ja maitsekirjuma kohviku ust. Ta näitab, kuidas kaheksaseks saanud sünnipäevalaps pühadeks valmistub ja mida külalistele süüa pakub.

Tingimata kuulub Supelsakste kohviku verandale sätitud kaheksanda sünnipäeva peolauale tükike kooki nende enda barokselt külluslikust magusaletist. See võib olla vabalt maja kondiitri Urmas Ostrovi koorene ja kohev piparkoogitort, milles on rohkelt lähenevate pühade maitset. Või siis hoopis vaarika-vahukoore beseekook, mis on Supelsakste magusahitt olnud avamisest peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles