Miks tuleb šampust alati vaid ehtsast klaasist juua?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärt joogi rikutud maitse.
Väärt joogi rikutud maitse. Foto: Vida Press

Pühadeperioodil toimub palju pidulikke üritusi, kus vahel on mindud kergema vastupanu teed ja šampust serveeritakse plasttopsist. Peale selle, et ühekordsed plastiktopsid näevad nirud välja, on veel üks põhjus, miks seda tasub alati vältida.

Šampuse või mistahes muu vahuveini serveerimine plasttopsis rikub joogi maitse, hoiatavad Texase Ülikooli teadlased, kes leidsid, et mullid veinis mõjutavad väga palju veini maitset, edastab Daily Mail.

Lisaks leidsid nad, et mullid tekivad erinevalt sõltuvalt anumast, kuhu jook on valatud. Kui šampus või vahuvein on plasttopsis või ka stüroplastist topsis, siis jäävad mullid kõvasti topsi sisekülgedele kinni ja seetõttu tekivad ka suuremad mullid. Mida suuremad mullid, seda kehvem on joogi maitse.

Ehk oled ka ise märganud, et kallima ja kvaliteetsema šampuse mullid on imeväikesed, mistõttu maitseb ka jook paremini. Klaaside kokku löömiseks pokaalide hankimine võib olla tülikas, kuid pidulikkuse ja maitsva sõõmu nimel on see pingutust väärt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles