Retseptisoovitus: vegan piparmündibesee

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Vegan besee on täiesti võimalik, nagu tõestab toidublogija Kadri Raig. Põhikoostisosaks on kikerherneste konservivedelik. Niiskust see besee ei armasta ja kui neid kohe ära süüa ei plaani, siis peaks neid kindlasti õhukindlas karbis hoidma.

Piparmündibesee (vegan)

Vaja läheb:

  • 1 purk kikerherneid
  • 1 tl valge veini äädikat
  • 0,5 tl piparmündiekstrakti
  • 140 g tuhksuhkrut
  • Kaunistuseks tumedat šokolaadi ja nisuorasepulbrit/machat
Foto: Kadri Raig

Juhtnöörid

1. Eelsoojenda ahi 100 kraadini.

2. Ava purk kikerherneid ning kurna vedelik suuremasse kaussi. Herned tõsta kõrvale ja tee neist näiteks hummust.

3. Vahusta segu kõrgel kiirusel umbes kolm minutit, seejärel lisa pool suhkrust, piparmündiekstrakt ning äädikas ja vahusta veel kolm minutit.

4. Seejärel lisa ülejäänud suhkur ning vahusta veel vähemalt 4 minutit, kui viitsid, siis pigem isegi kauem, sest mida tugevam vaht, seda parem tulemus.

5. Kasuta pritskotti, et küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ilusad küpsised pritsida või tõsta lihtsalt lusikaga kuhjakesed.

6. Küpseta beseed pöördõhurežiimil umbes kaks tundi, kuni beseed on täiesti kuivad. Täpne küpsetusaeg sõltub sinu ahjust ja sellest, kui suured küpsised sa teed. Täpset valemit kahjuks olemas ei ole.

7. Pärast seda, kui beseed on valmis jäta need praokil uksega ahju täielikult jahtuma.

8. Kui soovid, siis kaunista beseed niristades neile peale sulatatud šokolaadi ja sõelu kõrgelt pisut mõnda rohelist pulbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles