Retseptisoovitus metsas kokkamiseks: Lenna ja Kätlini grillmais

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Metsaköök

Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivaku retsepti- ja inspiratsiooniraamatus «Metsaköök» on üks eriline retsept, mida soovitab laulja Lenna Kuurmaa. Proovi järele!

Eks maisi grillitakse absoluutselt igal moel. Ette keetes, lehtedest puhastades, fooliumisse keerates. Ent tarkuse kasvades on saabunud teadmine, et kõikse parem on ta just lihtsaimal moel. Mitte midagi pole vaja puhastada, «juuksed» söestuvad ise. Lehtede vahelt leek juba maisi ära ei kõrveta. Armastatud laulja Lenna Kuurmaa ja tema parim sõbranna Kätlin Vesi teevad just nii!

Foto: Metsaköök

Vaja läheb:

  • vett
  • maisitõlvikuid nii palju, kui on sööjaid
  • head soola
  • võid

Tähtis on leida õige ja värske maisitõlvik. Eriti tore, kui õnnestub saada Eesti päritolu, aga see on sula õnn. Kui võimalik, võiks maisi tuletegemise ajaks likku panna, tõmbab terad korralikult vett täis ja jääb hiljem mahlasem.

Valmista söed ja lükka maisitõlvikud kuuma. Lase neil seal päris rahulikult olla. Ega need oma lehekuue sees naljalt üle ei küpse. Kui tundub, et on valmis, hoia varrejupist kinni ja tõmba kõik lehed tagasi. Nii jääb tõlvikule selga tore „seelik“, millest süües mugav kinni hoida. Siis võid tõlvikud veel korra grillile tõsta. Võikilluga üle määrida ja veskist mõnnalt soola peale jahvatada.

Foto: Metsaköök

Kellele ei meeldiks grillmais? Pole sellist siiani veel kohanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles