Miks tuleb pann enne toidu praadimist kuumaks lasta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praemuna.
Praemuna. Foto: Vida Press

Kas oled kunagi muna külmale pannile lahti löönud ning siis ahastanud, et see nii kaua praeb ja panni külge kinni jääb? Nii nagu tuleb ahi varakult enne toidu sisse panemist sooja panna, tuleb ka pann enne praadimist kuumaks lasta.

Kui pann on korralikult kuumaks köetud, jäävad nii liha kui köögiviljad mis tahes retsepti puhul krõbedamad, kirjutab Mashed.

Kuumenedes laienevad panni pinnal olevad mikroskoopilised vahed ja järele jääb vähem pinda, mille külge saaks toit kinni jääda. Liha võib kinni jääda ka kõige kallima ja moodsama panni külge, sest lihal tekib panni metalliga molekulaarne side. Seda aitab takistada rasvaine, mis koos panniga kuumeneb. Lisaks on tänu õlile paremini aru saada, kui kuum pann täpsemalt on.

Oluline on siiski mainida, et mittenakkuvad teflonpannid kuumenevad väga kiiresti ja neid tuleb kasutada ettevaatlikult. Kui paned teflonpanni tulele, siis lisa ka veidi õli ja ole valmis seda kohe kasutama, kui pann on kuumaks läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles