Retseptisoovitus: kanarullid feta ja päikesekuivatatud tomatitega

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab toekat suupistet, mille sisse on peidetud pestost ja päikesekuivatatud tomatitest särtsakas feta. 

Seda rulli saab süüa mitut pidi – pildi peal on näha suupisted. Nende suupisteampsudeks lõikamiseks peab rullidel kindlasti korralikult maha jahtuda laskma, ideaalis lausa üle öö ning lõikamiseks tasub kasutada köögi kõige teravamat nuga. Teine variant on süüa seda soojalt. Sel juhul tuleks rullid kuumal pannil õli sees krõbedaks praadida ning serveerida näiteks ohtra rohelise salati ja kartulipüreega. Mõlemat pidi on hea!

Vaja läheb:

  • 2 suuremat kanafileed
  • 150 g fetat
  • 12 päikesekuivatatud tomatit õlis (korralikult kuivaks pigistatud)
  • 1 tl pestot
  • Soola-pipart

Juhtnöörid

1. Haki tomatid peenelt ning sega koos pesto ja fetaga ühtseks kreemiks, maitsesta pipraga.

2. Lõika kanafileed noaga keskelt pooleks, et need õhemaks saada, kuid jäta üheks suureks tükiks. Seletada on raske, aga kui seda tegema hakata, siis ei ole midagi keerulist. Koputa lihahaamriga filee veelgi lamedamaks.

3. Aseta kanafilee toidukilele,säti pool juustusegust kanafileele ning rulli filee selle ümber kokku. Tee seda umbes nii, nagu rulliksid rullbiskviiti - no nii, et kile ei jää mitte kihtide vahele, vaid ainult väljapoole. Mina kasutasin võimalikult ühtlase tulemuse saamiseks veel sushi rullimiseks mõeldud matti.

4. Rulli rull korralikult toidukilesse ning seo otsad sõlme. Seejärel rulli see veelkord toidukilesse, et tekiks võimalikult kinnine pakike.

5. Korda kogu tegevust teise filee ning ülejäänud juustuseguga.

6. Jäta rullid külmkappi vähemalt paariks tunniks aga veel parem üleöö puhkama.

7. Säti keema suur potitäis vett.

8. Kui vesi on keema tõusnud, siis säti kanafileerullid sellesse podisema (koos toidukilega. Jah, see on okei ning ei sula ära), keera kuumus selliseks, et see päris ei kee ning hoia fileerulle seal 20 minutit.

9. Seejärel tõsta kanarullid veest ning lase neil jahtuda.

10. Viilutama asu neid üliterava noaga alles siis, kui need täiesti jahtunud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles