Suur galerii: parimatele söögikohtadele jagati Hõbelusika gastronoomiaauhindu

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rotermanni soolalaos kuulutati 3. novembri hilisõhtul pidulikul auhinnagalal välja Eesti esimese restorane ja kohvikuid tunnustava ning toidukultuuri edendava gastronoomiakonkursi Hõbelusika ehk Silverspooni tänavused võitjad.

Parima fine dining`u Hõbelusikas ulatati restoranile Ö, finaalikolmikusse jõudsid veel Horisont ja Tchaikovsky. Casual dining`u restoranidest kuulutati võitjaks Ribe, kellega samas kategoorias võistlesid finaalis ka Gloria Veinikelder ja Kaks Kokka.

Pererestoranidest võttis võidu GoSpa, finalistide kolmikusse jõudsid samuti Lucca ja YliCool. Parima Eesti köögi Hõbelusika sai Juur, nominentideks olid samas kategoorias ka Farm ja Leib Resto & Aed. Rahvusköögi restoranidest sai kuulutati võitjaks Haku, millega võistlesid finaalis ka Cru ja Gianni. Kohvikutest kuulutati parimaks Gianni Cafe, nominentide kolmikusse jõudsid veel Cafe Lyon Meistri ja Hapsal Dietrich.

Pubide-brasseriide kategooria võitis Kolm Sibulat, nominentide hulka pääsesid ka Frenchy ja Saku Gastropubi. Parima tänavatoidu pakkuja Hõbelusika sai Burger Kitchen Street Gourmet, kolme finalisti hulka hääletati veel Al Mero Pizza ja Papa Joe. Parima taimetoidu pakkuja tiitel läks veganrestoranile V, finaali jõudsid selles kategoorias ka Raimond ja Ö.

Parimaks peakokaks kuulutati Shuichi Shiraishi restoranist Haku, kellega konkureerisid finaalis veel Martin Meikas ja Ranno Paukson restoranidest Kaks Kokka ning Ö ja Costantino Veglianti restoranist Gianni. Parima teenindusega restoraniks kuulutati Haku, nominentide hulka jõudsid ka Ribe ja Gianni.

Konkursi sõltumatuse eest vastutas audiitorfirma PricewaterhouseCoopers ja esimest korda Hõbelusika ajaloos kasutati häälte kokkulugemiseks e-lahendust, mis tegi kõik hääletus- ja tagasisidetoimingud oluliselt lihtsamaks, kiiremaks ning sujuvamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles