R, 2.12.2022
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valmistu jõuludeks: kõrvitsahoidis väikese tšilliga

Britt Rosen
Valmistu jõuludeks: kõrvitsahoidis väikese tšilliga
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Pistu omamoodi marineeritud kõrvits.
Pistu omamoodi marineeritud kõrvits. Foto: Andra Kalda

Tühjaks õõnestatud kõrvitsast saab meisterdada küünlalaterna, viljalihast mitu rooga. Põhjaranniku ainsa kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho jagab oma kõrvitsahittide retsepte.

MerMeri marineeritud kõrvitsatest on saanud kodurestorani iga-aastane jõulukuu traditsioon nii pere enda kui ka kundede laual. Ega erilist kunsti polegi: kui muidu piirdutakse Eesti koduköökide kõrvitsamarinaadides enamasti äädika, kaneeli, nelgi ja suhkruga, siis Merrit lisab maitseleeme sisse ka valget veini, tšillit, tüümiani, rosmariini, küüslauku.

Märksõnad
Tagasi üles