Valmistu jõuludeks: kõrvitsahoidis väikese tšilliga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistu omamoodi marineeritud kõrvits.
Pistu omamoodi marineeritud kõrvits. Foto: Andra Kalda

Tühjaks õõnestatud kõrvitsast saab meisterdada küünlalaterna, viljalihast mitu rooga. Põhjaranniku ainsa kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho jagab oma kõrvitsahittide retsepte.

MerMeri marineeritud kõrvitsatest on saanud kodurestorani iga-aastane jõulukuu traditsioon nii pere enda kui ka kundede laual. Ega erilist kunsti polegi: kui muidu piirdutakse Eesti koduköökide kõrvitsamarinaadides enamasti äädika, kaneeli, nelgi ja suhkruga, siis Merrit lisab maitseleeme sisse ka valget veini, tšillit, tüümiani, rosmariini, küüslauku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles