Retseptisoovitus: teistmoodi kartulisalat

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Tegemist on küll kartulisalatiga, aga süüa võib seda tegelikult ka soojalt. Mingeid lisandeid see juurde ei vaja, aga muidugi võib siia kõrvale kenasti sättida ka mõne liha- või kalatükikese, õpetab toidublogija Kadri Raig.

Vaja läheb:

  • 1 kg kartuleid
  • 2 keskmist punast sibulat
  • 0,5 purki päikesekuivatatud tomateid koos purgis oleva õliga
  • 3-4 spl kappareid
  • 3 spl teralist dijoni sinepit
  • Umbes 1 tl sidrunimahla
  • Maitseks vajadusel soola

Juhtnöörid

1. Aja suures potis, kus hiljem ka salatit kokku segama mahud soolaga maitsestatud vesi keema.

2. Samal ajal tükelda kartulid umbes 3x3 cm kuubikuteks.

3. Tõsta kartulid potti ning keeda, kuni need on pehmed. Täpne aeg sõltub sordist ja kuubikute suurusest, seega kontrolli igaks juhuks juba 10 minuti pärast, mis seis on.

4. Samal ajal viiluta sibul õhukesteks sektoriteks, pigista sidrunimahlaga üle, mulju korraks kätega läbi ja jäta siis lõikelauale oma aega ootama.

5. Kui kartulid valmis, siis kurna, lase umbes minuti jooksul kuivemaks aurata ning sega siis kohe sibul kuumade kartulite hulka - see muudab need õige pisut mahedamaks.

6. Samasse potti lõika kääridega peenikesteks ribadeks kuivatatud tomatid ning lisa ka umbes pool purgis leiduvast õlist.

7. Viimasena kalluta juurde ka kapparid ning sinep, sega kõik ettevaatlikult ja ilma kartuleid liigselt lömastamata läbi ning maitse - kas tahad äkki veel miskit juurde lisada.

8. Kui mitte, siis serveeri kas kohe soojalt või hiljem jahtunult (kui selleks ajaks midagi alles on).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles