Unusta supertoidud! Need on supertaimed

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mykola Lunov / Panther Media / Scanpix

Supertoitudest räägitakse viimasel ajal palju. Küll aga on meil palju supertaimi, mis on organismile lausa hädavajalikud. Siin on neli suurepärast taime, mida enda toidulauale tuua.

Basiilik. Taimede kuningas aitab leevendada stressi ja ärevust. Tänu basiiliku heale tööle väsinud närvisüsteemiga, võib sellest kasu olla ka stressist tulenevate peavalude, lihaspingete ja unetuse puhul.

Nõgese lehed on suurepärased võitlemaks väsimusega. See taim sisaldab olulisi vitamiine ja mineraale, seehulgas C- ja A-vitamiine, kaltsiumi, rauda ja magneesiumit.

Kurkum on antioksüdant, mis on hea nahale, seedesüsteemile ja immuunsüsteemile. See maitseaine mõjub hästi pea kõigele. Seda on katsetatud isegi Alzheimeri ravis.

Ingverit kasutatakse enim haigustega võitlemiseks. Ingveril on haruldane võime panna inimene rohkem higistama, aidates sel toksiine tõrjuda. Lisaks on see suurepärane abivahend seedimisprobleemide korral.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles