Tervisepauk: suhkruvaba kaerasmuuti

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkruvaba kaerasmuuti
Suhkruvaba kaerasmuuti Foto: Valio

Tervisest pakatav toorpuder asetab klassikalise aurava kaerahelbepudru võisilma või moosiga nostalgiariiulile ning teeb seedimisele pika pai. Kaerahelbed on suhkruvabad ning sisaldavad rohkesti tervisele kasulikku magneesiumit, kiudaineid, proteiini ja kaaliumit. Kasulikest omadustest hoolimata on kaerahelbed aga paljudele raskesti seeditavad isegi siis, kui tegemist on gluteenivaba kaeraga. Selle vastu aitab kaerahelveste leotamine, mis lagundab kaeras sisalduvat tärklist ja muudab vilja kergemini seeditavaks.

Selles Valio retseptis on rafineeritud valge suhkru asemel toorpuder magustatud kuivatatud ploomidega, mis annab hea meki ja aitab ka seedimist turgutada. See retsept on ideaalne valik kõigile neile, kes soovivad igapäevaselt suhkrukogustega tagasi hoida.

Koostisosad

  • 10 kuivatatud kivideta ploomi
  • 200 g maitsestamata kohupiimakreemi (nt Alma)
  • 3 dl naturaalset õunamahla
  • 1 dl kaerahelbeid
  • 1 tl linaseemneid
  • ½ tl kaneeli

Valmistamine

Tükelda ploomid, vala blenderisse ning purusta ülejäänud koostisosadega. Sega juurde maitsestamata kohupiimakreem. Tulemuseks on suhteliselt paksu koostisega toorpuder. Jahutava joogi nautimiseks lisa pudrule pisut jääd ja õunamahla ning serveeri klaasist nii hommikuseks kosutuseks kui õhtuseks kõhutäieks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles