Kuidas teha eriti kohevat munaputru?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munapuder.
Munapuder. Foto: Panther Media/Scanpix

Munaputru on küll naeruväärselt lihtne teha, kuid selleks, et puder pakuks ka veidi suuremat maitsenaudingut, tasub teada üht kasulikku kööginippi.

Hea munapuder ei ole vedel, aga ka mitte kummine ja kõva. Ideaalis võiks see olla midagi vahepealset. Selleks, et punapuder jääks hästi kohev, ära kasuta muna vedeldamiseks piima vaid mullivett, õpetab Pure Wow.

Kui sa valad muna ja mullivee segu pannile, siis mullid paisuvad ja ajavad muna rohkem kohevile. Kuna mulliveest ei jää ka mingit maitset, värvi või lõhna, on see ideaalne komponent, mis pannil haihtub. Järele jääb vaid kohev munapuder.

Kasuta kahe muna kohta üks supilusikatäis gaseeritud vett. Klopi munad veega segamini, maitsesta ja prae segades nagu tavaliselt. Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles