Lillede söömine parandab su tervist

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vitalina Rybakova / Panther Media / Scanpix

Söödavad lilled pole vaid restoranide toidukaunistamise pärusmaa. Sel suvel saad tervise tugevdamiseks lilled aiast otse taldrikule tuua. Womenś Health toob mõned levinumad kasutegijad välja.

Lilledel võib olla mitmeid kasulikke toimeaineid, mille saamiseks muidu apteeki suundume. Väänduv kuslapuu ja gardeenia sisaldavad näiteks antioksüdante, mis aitavad säilitada aju teravust ka vananedes. Mungalille kroonlehed, pojengid ja roosid sisaldavad aga fenoole. Fenoolide näol on tegu ainetega, mis aitavad vähendada treeningujärgset põletikku ja aitavad kaasa lihaste taastumisele.

Lillede osi on hea kasutada näiteks salatites või küpsetistes. Samuti on lilled ideaalsed lisandid maitseõlide tegemisel, siirupitesse ja sobivad ka mee sisse. Enamus lilledest maitsevad samamoodi nagu lõhnavad, kuigi pisut vängemalt. Pea vaid meeles lilli enne kasutamist hoolega pesta!

Head katsetamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles