Viis sammu ideaalse munapudruni

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ildi Papp / PantherMedia / Scanpix

Kui sa oled harjunud pidevalt kõike teflonpannil valmistama, siis võib olla munapudru valmistamine paras väljakutse – teflonil küpsetades kipuvad munad kleepuma ja kokku jääma. Kuidas teha ideaalset hommikusööki?

AOL Lifestyle jagab väga olulist nippi: nimelt tuleb sel puhul loobuda teflonpannist, mis tegelikult niigi on ju toksilisem. Selle asemel otsi välja roostevabast terasest pann ning järgi neid samme.

  1. Alusta puhta panniga. Roostevabast terasest pann ei armasta puhastamisel väga seepi, seega pese seda võimalusel vaid kuumas vees spetsiaalse harjaga.
  2. Pane pann tulele ja keera kuumus põhja. Lase pannil kuumeneda, see võtab umbes minuti, olenevalt sinu pliidist. Katseta kätt panni kohal hoides: sa peaksid tundma kuumust ning mitte tahtma kätt pannile panna.
  3. Lisa rasvaine, sobib nii jahe, külmikust võetud kui toasoe õli või või.
  4. Lase rasval natuke säriseda – kui see liiga kiirelt pruuniks kõrbeb, on kuumus liiga suur ning järgmisel korral pea meeles pliit madalamale kuumusele keerata. Lase rasval sulada, et see kataks panni kenasti ära. Rasv peaks natuke «tantsisklema», kuid mitte päris pannilt «välja hüppama».
  5. Lisa munad pannile – ka need särisevad, kuid nüüd sa tahadki, et need pruunistuks. Keera kuumus vähemaks ja asu mune segama. Ideaalne munapuder peaks peagi valmis olema!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles