Tegelik põhjus, miks hommikusöök on päeva tähtsaim eine

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ükskõik, kas sa oled hommikuinimene või mitte, siis ära unusta hommikuti korralikult süüa.

Kui sa jätad hommikusöögi vahele, siis selle tagajärjeks on tavaliselt see, et päeva jooksul süüakse liiga palju ja ebatervislikult, vahendab Business Insider. Sellel on nii psühholoogilised kui füüsilised põhjused.

Süües hommikusööki väldid hilisemat liigsöömist

See on tavaline, et inimesed, kes hommikust ei söö, teevad selle hiljem päeva jooksul mitmekordselt tasa. «Ma ei söönud hommikul midagi ja seetõttu saan endale suure lõuna lubada,» mõtlevad inimesed. Hommikusöök ei pea olema suur. Oluline on lihtsalt esimese paari tunni jooksul pärast ärkamist midagi süüa, kas või puuvilju jogurtiga.

Hommikusöök hoiab kõhu kauem täis

Mida stabiilsem on inimese veresuhkrutase, seda lihtsam on vältida ülesöömist ja isu ebatervislike asjade vastu. Hommikusöök aitab justnimelt veresuhkrutaset stabiliseerida. Kui sa sööd oma esimese eine kella ühe ajal päeval, siis on su veresuhkur väga madal ja sa tõenäoliselt haarad esimese ettejuhtuva asja.

Hommikusöögis võiks sisaldada kiudaineid, tervislikke rasvu ja valku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles