Kolm toitu, mida ebaõiglaselt halvaks peetakse

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tervisefanaatikud võivad söömises võimatut täiuslikkust püüdes kergesti liiale minna ja mõistavad hukka palju väärt sööke, mis pole tegelikult selliseid süüdistusi ära teeninud. Nii mõnigi «patutoit» on tegelikult tervisele hea, tähelepanu tuleb pöörata vaid toidu kogusele. 

Maapähklivõi – tuleb vaatamata suurele rasvasisaldusele kaalu langetamisele hästi kasuks, sest aitab söögiisu taltsutada. Peale kasuliku rasva on selles ka tublisti valku ja kiudaineid. Maapähklivõid valides tasub aga silmas pidada, et see poleks «vähendatud rasvasisaldusega» või sellele poleks lisatud suhkrut, õli ja kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupit. Neid ei ole sinna sugugi vaja, kirjutab Spoon University.

Munakollane – on samuti vääriti mõistetud toidupaluke, mida ei ole mõtet vältida. Paljud fitnessihuvilised kiidavad taevani munavalget ja lasevad munakollase raisku. Ühes munakollases on 3 grammi valku ja veel muidugi D-vitamiini, fosforit, riboflaviini, koliini, seleeni ning teisigi vitamiine ja mineraale. Kui on tahtmine süüa rohkem kui üks muna päevas, on soovituslik süüa ühe munakollase kohta kolm munavalget.

Kartul – ei ole kaalulangetajale mõistagi kasulik friikartulite või krõpsude kujul, kuid iseenesest ei ole kartul üldse paha. Kartulis on palju on kaaliumi ja kiudaineid ning selle söömine täidab hästi kõhtu. Tasub teada, et maguskartul on tavalisest kartulist kiudainerikkam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles