Kevadiselt kerge: vürtsikad kanakoivad ahjuköögiviljadega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürtsikad kanakoivad
Vürtsikad kanakoivad Foto: Britt Paju

Päike käib aina kõrgemalt ja koduköökides võtavad peagi kindla koha sisse kerged, krõmpsuvad ning kevadised road. Talleggi toidublogija Britt Paju soovitab tervitada kevadet ühe tõeliselt kerge kanaroaga, kus värviteraapiat pakkuvatele köögiviljadele on seltsiks mõnusalt vürtsikad kanakoivad. Katseta retsepti ja garanteerid kevadiselt jalutuskäigult saabuvale perele maitsvalt tervisliku kõhutäie.

Retseptis on kasutatud kanakoibi, mis on kana üks kõige maitseküllasemaid tükke ja sobib suurepäraselt just ahjus küpsetamiseks, kus kanakoib saavutab ahjukuumuses ahvatlevalt kuldpruuni jume. Lisaks rikkalikule maitseelamusele on kanakoibadega retseptid hea võimalus asetada lauale taskukohase hinnaga road.

Koostisosad (neljale)

  • 4 Talleggi eestimaist broilerikoiba
  • 4 kartulit
  • 4 porgandit
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 punane tšilli
  • 0,5 sidrunit
  • 1 sl kuivatatud punet
  • 1 sl paprikapulbrit
  • 1 sl mett või rafineerimata suhkrut 
  • 2 sl punast veiniäädikat 
  • 4 sl oliiviõli

Valmistamine

Aseta ahjupannile kanakoivad, kooritud ja tükeldatud kartulid ning porgandid. Puhasta tšilli seemnetest, haki ja lisa samuti pannile. Purusta küüslauguküüned ja sega kokku õli, äädika, mee, pune ning paprikapulbriga. Vala saadud segu kanale ja köögiviljadele ning sega läbi. Maitsesta soola-pipraga, pista köögiviljade sekka sidrunipoolik ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kana on küps. Serveerimisel pigista toidu peale mahl küpsenud sidrunist ja sega. Soovi korral lisa tšillihelbeid ja hakitud peterselli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles