L, 28.01.2023
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tippbaarmen näitab ette, kuidas teha kokteili vabariigi terviseks

Linda Pärn
, toimetaja
Tippbaarmen näitab ette, kuidas teha kokteili vabariigi terviseks
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Kokteil Eesti Vabariigi terviseks
Kokteil Eesti Vabariigi terviseks Foto: Toidumess

8. märtsist algas Eesti Toidumessi raames registreerimine konkursile Eesti Suvekokteil 2017, mille eesmärgiks on tutvustada Eesti joogitootjate tooteid ning selgitada välja nii alkoholivaba kui alkoholiga suvekokteil. Sissejuhatuse konkursile tegi konkursi korraldusmeeskonna liige, Eesti tippbaarmen Tarmo Kiudorv.

«Tegin vabariigi aastapäeva paiku lihtsa, kuid maitsva ja kauni näidiskokteili, millele sai nimeks «Eesti Vabariigi terviseks!» Joogi koostisained on Eesti päritolu ja seda saab igaüks ise kodus valmistada kas alkoholivabana või siis väikese alkoholiga. Tehke järele ja nautige Eesti Vabariigi terviseks!» tutvustab retsepti autor Tarmo Kiudorv.

Kokteil «Eesti Vabariigi terviseks!» retsept ja valmistamine

Lihtne retsept nii pidupäevaks kui igaks päevaks, kõik koostisosad on Eesti päritolu.

Alkovaba (mocktail):

  • Astelpajumahl 4 cl (100 protsenti astelpaju)
  • Mesi 2 tl
  • Metsmaasika siirup 2 cl
  • Gaseeritud vesi (väikese mulliga)
  • Kaunistuseks maasikas

Pane šeikerisse või tavalisse klaaspurki kaks teelusikat mett, vala peale pisut kuuma vett ja sega kuni mesi on lahustunud. Seejärel täida šeiker jääga, lisa ülejäänud koostisosad (va gaseeritud vesi) ning raputa korralikult läbi. Kurna pikajoogiklaasi jääle ning vala peale gaseeritud vesi ja kaunista maasikaga.

Alkoholiga (cocktail):

  • Lord Ashtons London Dry Gin
  • Astelpajumahl 4 cl (100 protsenti astelpaju)
  • Mesi 2 tl
  • Metsmaasika siirup 2 cl
  • Gaseeritud vesi (väikese mulliga)
  • Kaunistuseks füüsal

Pane seikerisse või tavalisse klaaspurki kaks teelusikat mett, vala peale pisut kuuma vett ja sega kuni mesi on lahustunud. Seejärel täida šeiker jääga, lisa ülejäänud koostisosad ning raputa korralikult läbi. Kurna kokteiliklaasi, vala peale gaseeritud vesi, kaunista füüsali ja kadakaoksaga.

Märksõnad
Tagasi üles