Retseptisoovitus tervislikuks hommikuks: apelsinimaitseline kaerahelbepuder

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Puder on päeva tähtsaimaks kõhutäieks, hommikusöögiks, parim valik, sisaldades rohkelt kasulikke kiudaineid, vitamiine ja mineraale. 

«Põnevad taimsed piimad ja huvitavad lisandid muudavad hommikupudru sobilikuks ka neile, kel toidutalumatus või –allergia ning pakuvad avastamisrõõmu inimestele, kes pole erilised pudrusõbrad,» rääkis telesaatest «Eesti parim koolikokk» tuttav Koeru Keskkooli kokk Eveli Lipping.   

Seoses Daily teenindatavates koolikohvikutes ja lõunarestoranides märtsi keskpaigani toimuva hommikusöögi kampaaniaga, jagab Lipping enda lemmikretsepti, mis muudab iga ärkamise reipaks ja päeva säravaks.

Apelsinimaitseline kaerahelbepuder

Neljale

  • 120 g jämedaid kaerahelbeid (gluteenivabad)
  • 100 ml sojapiima
  • 1 väiksema apelsini riivitud koor
  • Maitse järgi jahvatatud kaneeli

Valmistamine:

Kuumuta sojapiim ja lisa kaerahelbed ning hauta puder tasasel tulel valmis. Kui puder on peaaegu valmis, lisa apelsinikoor, sool ja kaneel ning jäta enne serveerimist paariks minutiks hauduma, et maitsed pääseksid paremini esile.

See aromaatne puder sobib söömiseks nii puuviljade, marjade, seemnete kui pähklitega. Kindlasti tasub tervislikuma versiooni saamiseks suhkur sootuks unustada ja asendada see mee või agaavisiirupiga, mis on mahedamaitseline ja madala glükeemilise indeksiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles