Retseptisoovitus tervislikuks hommikuks: kinoapuder marjadega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinoapuder pähklite ja marjadega.
Kinoapuder pähklite ja marjadega. Foto: Vida Press

Hommikupuder ei pea olema igav, sest põnevate marjade, taimsete piimade ja tervislike pähklite lisamisega on võimalik see muuta tõeliseks maitsete mürgliks.

Puder on päeva tähtsaimaks kõhutäieks, hommikusöögiks, parim valik, sisaldades rohkelt kasulikke kiudaineid, vitamiine ja mineraale. «Põnevad taimsed piimad ja huvitavad lisandid muudavad hommikupudru sobilikuks ka neile, kel toidutalumatus või –allergia ning pakuvad avastamisrõõmu inimestele, kes pole erilised pudrusõbrad,» rääkis telesaatest «Eesti parim koolikokk» tuttav Koeru Keskkooli kokk Eveli Lipping.   

Seoses Daily teenindatavates koolikohvikutes ja lõunarestoranides märtsi keskpaigani toimuva hommikusöögi kampaaniaga, jagab Lipping enda lemmikretsepti, mis muudab iga ärkamise reipaks ja päeva säravaks.

Kinoapuder marjadega

Neljale

  • 100 g kinoad
  • 650 ml vett
  • 100 g banaani
  • 250 g maasikaid, mustikaid, vaarikaid
  • Maitse järgi jahvatatud kaneeli, vaniljesuhkrut
  • Serveerimiseks mett, agaavisiirupit, kookoshelbeid, seemneid või pähkleid

Valmistamine:

Alustuseks leota kinoad mõned minutid, kurna ja nõruta. Seejärel keeda soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit või kuni seemned muutuvad läbipaistvaks ja idu - spiraal eraldub. Kinoa valmis, tuleb see maitsestada kaneeli ja vaniljesuhkruga. Kõige lõpuks segada sisse tükeldatud banaanid, maasikad, vaarikad ja mustikad.

Maiasmokad võivad tervislikule pudrule lisada lusikatäie mett, agaavi- või datlisiirupit ja peale raputada väikese peotäie kookoshelbeid, seemneid või pähkleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles