Vabariigi aastapäeva menüü: magustoiduks klassikaline Vana Tallinna segadus

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Tallinna segadus.
Vana Tallinna segadus. Foto: Retseptisahtel

Retseptisahtel pakub vabariigi aastapäeva puhul välja kolmekäigulise menüü, mis peab kinni Eesti rahvusköögist. Magustoiduks on Vana Tallinn segadus, mis on tänu speltajahule ja rafineerimata suhkrule üsna tervislik.

Koostisained

  • 200 g vahukoort (vahustatuna)
  • Suur pits (u 40-50 g) Vana Tallinn Ice Cream likööri
  • 2-3 suurt (u 110 g) besee küpsist
  • Marju (talvel võib kasutada ka külmutatud marju – näiteks vaarikad sobivad hästi)
  • Granaatõuna seemneid
  • Kaunistuseks pipramündilehti ja tuhksuhkrut

Valmistamisõpetus

Sega omavahel spelta- ja nisujahu, küpsetuspulber, sool, või ja rafineerimata suhkur. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Raputa purutaigen ühtlaselt koogivormi põhja, kuid ära seda kokku suru, vaid jäta puru õhuliseks.

Tükelda õun kuubikuteks või laastudeks. Väga peeneks ei tasu lõigata, siis pole õunatükke tunda.

Sega õunakuubikud kohupiimasegu (kohupiim, soovikorral hapukoor, maitse järgi vanillisuhkur, sidrunikoor ja -mahl ning suhkur) sisse. Meie välja toodud kohupiimasegu on vaid üks variant. Kohupiima võid maitsestada millega iganes sa soovid: rosinate, vanilli, kaneeli, sidrunikoore või apelsinikoorega.

Vala segu taignale ning pane umbes 40 minutiks või kuni kook on pealt kuldpruun 180 kraadisesse ahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles