Lugeja retsept vabariigi aastapäeva peolauale: rummipallid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Meiega jagab oma rummipallikeste retsepti, millega ta plaanib täna õhtul vabariigi sünnipäeva puhul rahvatantsutrennis teisi tantsusõpru üllatada, lugeja Kristel. Millised toidud on sinu peres 24. veebruaril peolaual? Millised on teie traditsioonid vabariigi sünnipäeva veetmiseks? Saada jutud-pildid meie poole teele! Loosirattas on kolm 50-eurost Maxima kinkekaarti!

«Selle retseptiga on mul ikka nii olnud, et tead küll, mis koostisosad valmistamiseks vajalikud on, ent kogused varieeruvad vastavalt meeleolule,» kirjutab Kristel.

Seekord siis kogused retseptis sellised:

  • Magusaid kroketi küpsiseid umbes 350 g
  • Kondenspiim 100 g
  • Kakao 2 tl
  • Tume šokolaad (55%) 100 g
  • Margariini umbes 75 g
  • Rummiessents 2 ml (üks pudelike)
  • Hapukoort umbes 200 g
  • Kaunistusi omal valikul (nt. kookoshelbed, erinevad nonprellid, vahukoor jne)

Valmistamine:

Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Sulata margariin koos šokolaadiga veevanni kohal või mikrolaineahjus (aeg-ajalt segades) ning lisa seejärel küpsistel. Koheselt võib küpsisepurule lisada ka kõik ülejäänud koostisosad (kondenspiim, kakao, rummiessents ja hapukoor).

Töötle mass köögikombainis ühtlaseks. Seejärel võid massil lasta külmkapis natuke taheneda, ent võid ka kohe hakata endale sobiva suurusega pallikesi vormima. Kaunista meelepäraselt.

Lase rummipallidel vähemalt mõned tunnid (hea kui üleöö) külmas taheneda ja maitsestuda. 

Ja rummikoogid ongi maiustamiseks valmis! Head vabariigi aastapäeva kõigile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles