Argiõhtune nauding: soe tortilja kanaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Argiõhtuti ei ole kokkamiseks palju aega, aga head sööki tahaks ikkagi. Toidublogija Kadri Raig on enda jaoks avastanud eri täidistega tortiljad. Tortilja täidiste kombinatsioone on lõputult – üks maitsvam kui teine. Siin on tänaseks üks mõnus kanatäidisega tortiljaretsept, mida täiendab quacamole. Head isu!

Tortillad

  • 1 kanafilee
  • 0,5 tl vürtsköömneid
  • 0,5 tl magusat paprikapulbrit
  • 0,5 tl kuivatatud oreganot
  • 0,25 tl koriandriseemneid
  • 0,25 tl soola
  • 1 suurem sibul
  • 1 paprika
  • 1 tomat
  • Praadimiseks õli
  • 2 suuremat või 4 väiksemat tortiljat

Quacamole

  • 1 küps avokaado
  • 1 punane tšilli või maitse järgi marineeritud jalapenot
  • 0,5 laimi mahl
  • 1 väike (punane) sibul
  • soola
  • serveerimiseks koriandrit ja hapukoort

Juhtnöörid

Haki kanafilee ribadeks ning pruunista kuumal pannil õli sees. Purusta vürtsid ja ürdid uhmris ning lisa pannile, sega aeg ajalt ning prae kokku umbes kolm minutit.

Praadimise ajal haki sibul sektoriteks ning paprika ribadeks, viska ka need pannile ning prae veel umbes kaks minutit. Haki tomat peenemaks, lisa pannile, keera kuumus vaikseks ning lase segul kaane all mõnusalt umbes 15 minutit pehmeneda.

Samal ajal valmista lihtne quacamole. Puhasta avokaado seemnest ning koortest ning purusta koos laimimahla ning soolaga kahvli abil. Haki ülejäänud koostisosad peenelt ning sega avokaadoga kokku.

Laota kanasegu kas neljale väiksemale või kahele suurele tortillale. Selle peale lisa mõnus lusikatäis quacamole’t ning soovi korral veel hapukoort ja koriandrit. Voldi kokku ja söö ruttu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles