Maailmameister õpetab: kuidas segada kokteile nagu proff

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Meri ja võidukokteil Bright Ruby
Krista Meri ja võidukokteil Bright Ruby Foto: Ardo Kaljuvee

Homme toimub Tallinnas kolmekordseks maailmameistriks kroonitud Eesti baaridaami Krista Meri esimene eksklusiivne kokteilikoolitus, kus saab teada, kuidas sünnivad ja mida sisaldavad maailmatasemel kokteilid.

«Oskus kokku sobitada erinevaid maitseid ning katsetada uusi põnevaid retsepte on eestlaste seas populaarsem kui kunagi varem,» tõdes Krista Meri, kelle sõnul võib ka kokteilimaailmas niisugust trendi näha. «Inimesed katsetavad julgemalt ja mõtlevad, kuidas oma külalisi üllatada ja erinevaid maitseid kombineerida.»

Kokteilikoolituse mõte ongi Meri sõnul tutvustada uusi trende ning anda ideid, kuidas näiteks vabariigi aastapäeval või mõnel muul pidulikul sündmusel külalistele midagi põnevat ja maitsvat serveerida. «Näitan ette ja annan näpunäiteid, kuidas saavutada maailmatasemel tulemus kõigile kättesaadavate vahenditega,» lisas Meri.

Koolitusel osalejad saavad maitsta ka Krista Meri signatuurkokteili Bright Ruby, mis tõi talle Lõuna-Aafrikas 2014. aastal juba kolmanda maailmameistritiitli. Esimese maailmameistritiitli võitis Krista 2007. aastal Taiwanis peetud MM-il ning teise 2014. aastal Prahas toimunud alkoholivabade kokteilide MM-il. 

Bright Ruby retsept: 

  • 1 cl džinni
  • 1 bl Amareto likööri
  • 3 bl tüümianilikööri
  • 2 cl rabarberilikööri
  • 1 cl õunasiirupit
  • 9 cl proseccot

Valmistamine: sega ja raputa kõiki koostisosi (peale prosecco) jääga ning kurna jahutatud kokteiliklaasi. Pikenduseks vala peale prosecco. Naudi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles