Õhtusöögisoovitus: hernepestoga kanapasta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hernepestoga kanapasta
Hernepestoga kanapasta Foto: Kristian Neemela

Hernepesto on lihtsalt jumalik. Mõnusalt maheda maitsega, kus on tunda igat komponenti, mis sinna lisatud on. Herneste magusus, maitserikka parmesani soolakus, oliiviõli kerge mõrkus ja sidruni hapukus, mis mõjub väga värskendavalt – need kõik neli põhimaitset on lihtsalt fantastilised. 

Rannamõisa toidublogija Kristian Neemela kinnitab, et hernepestot võib kasutada nii pastades kui ka võileivamäärdena. «Pesto valmistamine on väga lihtne. Nii et üks suurepärane roog valmib mängleva kergusega!» ütleb Neemela.

Hernepestoga kanapasta

Neljale

  • 400 g külmutatud herneid
  • 150 g oliiviõli
  • 40 g sidrunimahla
  • 50 g parmesani
  • soola/pipart
  • 2 Rannamõisa broilerifileed
  • 400 g tagliatelle pastat
  • peterselli
  • soola/pipart

Pesto jaoks keeda herneid soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit, kuni need muutuvad pehmeks. Seejärel kurna vesi ära. Jahuta herned külmas jäävees. Kurna jäävesi ja tõsta herned blendrisse. Lisa juurde oliiviõli, riivitud parmesan, sidrunimahl ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.

Nipp: säilita pestot kaanega suletavas anumas ja fooliumiga kaetuna, nii säilib pesto värv!

Lõika kanafileest meelepärast ribad, prae pannil kuldseks ning maitsesta soola ja pipraga.

Keeda pasta soolaga maitsestatud rohkes vees al dente'ks ning lisa pannile kanafilee juurde. Lisa pannile veel 4 sl pasta keeduvett. Viimasena lisa pannile 3-4 sl hernepestot ja sega läbi.

Serveeri juurde parmesani, värsket peterselli ja nirista üle oliiviõliga.

Söö koheselt!

Milline vein aga võiks oma maitsekombinatsioonide poolest sobida hästi selle pasta kõrvale?

Prike joogiekspert Hannes Aedla soovitab pasta kõrvale Zonin Pinot Grigio DOC Friuli veini.

Zonin Pinot Grigio
Zonin Pinot Grigio Foto: Tootja foto

«Pinot Grigio Friuli piirkonnast on puuviljane ja keskmise täidlusega vein, kus domineerivad tsitrused ja värsked troopilised puuviljad. Need omadused teevad veinist suurepärase kaaslase hernepestos olevatele magusatele, happelistele ja soolastele maitsetele.

Kanaliha lausa armastab selles veinis olevaid eksootilisi puuviljaseid maitseid ning pasta tekstuur seob kaunilt kokku kogu veini ja toidu maitse.

Veini natuke ürdine ja mineraalne lõppmaitse taandab toidus oleva raskuse, muutes kogu maitseelamuse kergeks ja kreemiseks. Samal ajal taandub veinis olev hape ja esile pääsevad meeldivalt puuviljase ja magusa alatooniga noodid. Sellist tüüpi veinid on alati hea valik kergemate pastade, valge kala ja mereandidest salatite kõrvale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles