Valmista ise näkse: peedi-, pastinaagi- ja kartulikrõpsud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedeõhtusel istumisel võib külalisi rõõmustada peedi-, pastinaagi- ja kartulikrõpsudega, mis kokk Anni Arro näpunäidete järgi valmistades imemaitsvad tulevad ning hästi näiteks õlle kõrvale sobivad. Pärast nende näkside maitsmist käsi enam naljalt poes krõpsupaki järgi ei sirutu.

Peedi-, pastinaagi- ja kartulikrõpsud

Kolm kuni neli portsjonit

  • 2 peeti
  • 3 kartulit
  • 1 pastinaak
  • 0,5 l rapsiõli
  • peenikest meresoola
  • kuivatatud ürte – näiteks aed-piparrohi, tüümian, basiilik jne

Pese juurikad hoolikalt harjaga puhtaks ja viiluta imeõhukeseks. Kuna noaga on seda tööd üsna tülikas teha, siis soovitab Anni kasutada elektrilist köögiviljaviilutajat või mandoliini.

Kalla potti 10 sentimeetrit õli ja kuumuta. Viska potti üks «testviil» juurikat, et näha, kas õli on kuum. Kui viil hakkab õlis särisema, siis on õli valmis.

Lao õlisse ühtlaselt üks kiht kartuleid. Kui kartulid on ilusad kuldsed, siis on krõpsud valmis. Aseta kartuliviilud majapidamispaberile nõrguma. Ja nii kõikide juurikatega. Vahepeal lisa õli juurde, kuna palju läheb koos krõpsudega majapidamispaberisse.

Sega kokku meresool ja kuivatatud ürdid ning maitsesta sellega krõpse. Anni soovitus serveerimiseks: «Väga tore on neid pakkuda pärgamentpaberist valmistatud tuutust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles