Vene jõuluroad: pavlova (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavlova
Pavlova Foto: Borjomi / Babulja

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Vene jõuluroad valmistasid Robert Piho ja Martin Ludvig, kes on Vene köögi maitseid pakkuva Babulja peakokad.

Pavlova

 
Koostisosad:
  • 3 munavalget
  • 250 g tuhksuhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 sidruni koor
Valmistamisjuhend:

Vahustada kolm munavalget tugevaks vahuks ning lisada tuhksuhkrut 1 spl kaupa iga 30 sekundi tagant. Suure lusikaga jagada ahjuplaadile ning küpsetada 100C juures 2h.

Vahukoor, 2 spl suhkrut, vaniljesuhkur ning tükeldatud sidrunikoor vahustada tugevaks vahuks. See jagada kausi või taldriku põhja ning katta sees ahjus küpsetatud beseega.

Serveerimisel lisada marju vanaema hoidlast (maasikad, vaarikad, mustikad, mustsõstrad).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles