Itaalia jõuluroad: veisefilee krõbedas lehttaignas

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filetto di manzo in crosta
Filetto di manzo in crosta Foto: Borjomi / Pulcinella

Viis Tallinnas asuvat rahvusrestorani on koos Borjomiga kogunud viie rahvusköögi jõulutoitude retseptid ühele veebilehele, et võimaldada kodukokkadel ka sel aastal oma jõululaudu huvitavamaks ning mitmekesisemaks muuta. Täna tutvustame Napolist pärit Tallinna restorani Pulcinella peakoka Francesco D’Avino abiga Itaalia jõuluroogasid.

Filetto di manzo in crosta

Ahjus küpsetatud veisefilee krõbedas lehttaignas

Koostisosad

  • 800 g veisefileed
  • 200 g Parma sinki
  • 400 g Porcini seeni
  • 1 küüs küüslauku
  • 20 g võid
  • 6 spl extra virgin oliivõli
  • 1 munakollane
  • 30 ml koort
  • 250 g lehttaigent

Valmistamine:

Prae liha 20 minutit (või vastavalt soovitud küpsusastmele) 3 spl oliivõlis ning lisa soolt ja pipart. Tükelda seened ja prae kõrgel kuumusel koos küüslauguga võis ja ülejäänud oliivõlis. Seejärel eemalda need pannilt ning sega need omavahel korralikult kuni segu on paksenenud.

Määri liha seguga kokku, kuid jäta alumine külg määrimata. Aseta omavahel risti punutud Parma singi viilud ning mässi see liha ümber. Määri sink samamoodi seeneseguga.

Rulli lehttaigen õhukeseks ning rulli ümber singis oleva liha. Määri taigen segatud munakollasega. Seejärel küpseta taignas olevat liha (küpsetuspaberiga kaetult) 30-35 minutit 180 kraadi juures või kuni see on võtnud kuldse värvuse.

Serveerida koos ahjukartulite või grillitud aedviljadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles