Kõige kasutumad köögividinad, mida jõuludeks pole mõtet kinkida

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jan Mika / PantherMedia / Scanpix

Köögitarvikud võivad tunduda ideaalse kingitusena igale su kokkamisfännist sugulasele või sõbrale, kuid populaarse köögiportaali toimetaja Matt Preston hoiatab: on vidinaid, millest tasub eemale hoida!

Meil kõigil on see sahtel või kapiriiul, kus leiavad koha kõik need köögiriistad, mis meile kunagi on kingitud, kuid mida me kunagi ei kasuta. Preston annab väljaandes news.com.au nõu, milliseid kinke oleks tark vältida, et need kasutute asjade kapis ei lõpetaks.

1. Puulusikad. Pealtnäha ideaalne – ja loodussõbralik! – kingitus, kuid kui sa oled kord juba puulusika niiskena sahtlisse pannud, võtab see külge vastiku lõhna. Kui sa tahad ilmtingimata kastmesegamistarvikut kinkida, vali parem silikoonist pannilabidas.

2. Munalõikur. Selmet valida peen käärilaadne munalõikur, mis võimaldab munalt ideaalselt «mütsikese» pealt lõigata, vali parem klassikaline «mandoliin».

3. Ükskõik, milline elektriline toode. Nagu ehetega, on ka elektriliste köögitarvikutega sageli nii, et väga raske on välja valida täpselt sellist, nagu kingisaaja tegelikult soovib. Ka kõige suurem köögifänn ei kasuta tõenäoliselt jäätise-, leiva-, plaksumaisimasinat või fritüüri. Need võtavad lihtsalt ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles