Retsept: hapukooregraanulid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hapukooregraanulid
Hapukooregraanulid Foto: Toiduliit

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp kutsub kõiki kodukokki üles päästma oma fantaasia valla ja tegema rohkem leidlikke katsetusi piimatoodetega. «Sellised klassikud, nagu juust ahjuvormil või koor kastmes, töötavad alati. Aga miks mitte leiutada uusi hitte ning avastada, kui mitmekülgne on piimatoodete valik ja nende abil avanev kulinaariamaailm,» soovitas Potisepp.

Vaheldusrikkust piimatoodete abil valmistatud roogadesse aitavad tuua näiteks järgmised inspireerivad retseptid, millega Mimosa peakokk Juhan Heinsalu paneb populaarsed piimatooted küllaltki ootamatutesse rollidesse.

Piima-hapukoore graanulid kalamarjaga kümnele

  • 0,5l piima
  • 0,5kg hapukoort
  • 100g spinatit
  • 100g tilli
  • 20g soola
  • 22g želatiini
  • 1l õli
  • 0,5kg forellimarja

Pane õli anumaga tunniks ajaks sügavkülma.

Pane želatiin paisuma. Pane piim, hapukoor, spinat ja till kutterisse, nii et sellest valmib ühtlane mass ja lase see läbi sõela. Maitseta soolaga. Sulata paisunud želatiin vesivannil ja sega massi sisse.

Pane mass pritspudelisse ja võta õli sügavkülmast välja. Tilguta mass pritspudelist õli sisse, nii et tekiksid pallikesed. Võta pallid õli seest välja, nõruta ja serveeri koos kalamarjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles