Lumi on maas, miks ka mitte: tee ise glögi

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glögi
Glögi Foto: Ajakirjade Kirjastus

Meil kõigil on võimalus kujundada endale sellised jõulupühad, nagu me ise soovime. Eeskätt on jõulud pühad, kus nauditakse pereringis või koos külalistega head toitu. Kristina Eferti uue kokaraamatu «Jõulud. 30 teistmoodi jõulurooga» idee on pakkuda vaheldust aastatega tavapäraseks muutunud roogadele. 

Raamatust leiab 30 maitsvat ideed, kuidas jõululauda elavdada ja ka külalisi meeldivalt üllatada. Sealt on pärit ka alljärgnev glögi retsept, mida saab katsetada kas või täna.

Neljale

Valmistamisaeg 25 minutit

  • 1 pudel (750 ml) kuiva punast veini
  • 2 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 õun
  • 4 kaneelipulka
  • 4 tähtaniisi
  • mõned nelgiterad
  • roosuhkrut, maitse järgi
  • apelsiniviile, serveerimiseks

Viiluta ingverijupp ja õun. Vala värskelt pressitud apelsinimahl keedupotti.

Lisa kaneelipulgad, tähtaniis, mõned nelgiterad, maitse järgi suhkrut ning viilutatud ingver ja õun. Keeda 15 minutit, seejärel lisa punane vein ja aja uuesti keema. Serveeri kohe koos apelsiniviiludega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles