Ahvatlev Affogato ehk jäätisemagustoit kohvisõpradele

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Lihtsuses peitub võlu ning see reegel kehtib sageli ka magusamaailmas. Tihti vaevame end keerukate retseptidega, mis nõuavad palju aega ning pühendumist. Tegelikult saab aga ühe imemaitsva ning visuaalselt ahvatleva magutoidu valmistada kõigest paari komponendi abil.

Üheks selliseks on populaarne itaallaste magustoit Affogato, mis võlub oma lihtsuse ning maitsekooslusega.  See on magustoit, mis valmib kiirelt ning sobib suurepäraselt ka pidulikuma õhtusöögi juurde. Kui tavaliselt serveeritakse klassikalist Affogatot vaid kohvi ja jäätisepalliga, siis Premia jagab nippe, kuidas see magustoit veelgi rikkalikumaks muuta. o ignored

o ignored  

Vaja läheb

  • Vanilje- või šokolaadijäätist
  • Pool tassi musta kohvi (topeltespresso)
  • 2 purustatud küpsist
  • Pekaanipähkleid
  • Mandlilaaste
  • Riivitud šokolaadi

Valmistamine

Võta magustoidupokaal ning lisa sinna 1-2 palli vanilje- või šokolaadijäätist. Lisa pekaanipähklid ja mandlilaastud ning raputa jäätisele riivitud šokolaadi. Võid kasutada ka muid pähkleid vastavalt oma maitse-eelistustele. Lisaks pähklitele võid jäätisele lisada ka purustatud küpsisetükikesi. Vala pokaali juba eelnevalt valmistatud kuum kohv. Kohvi võib valada tunde järgi, kuid mitte nii palju, et jäätis sellesse ära upuks. Serveeri koheselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles