Toidublogija köögimüütidest

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Geenitehnoloog Merilin Truusa (26) blogist nimega Pisike ja pisut segi saab teadmisi kogu toidumaailma kohta, samuti ei puudu sealt tõeliselt hõrgud retseptid ja fotod, kirjutab ajakiri Oma Maitse.

Merilin rääkis ajakirjale, et ta tahab kirjutada blogis asjadest nii, nagu nad tegelikult on, ning küsib nii köögis kui muudes eluvaldkondades alati: «Miks?», «Kuidas?». «Näiteks miks lihale pannakse soola pärast praadimist? Kuidas praadimine lihamahlad suleb? Miks jätta pasta keetes al dente

Lähemalt uurides selgub Merilini sõnul, et lihale pärast praadimist soola riputamine ja praadimisega lihamahlade sulgemine on ühed suuremad köögimüüdid.

«Praadimine ei sulge lihamahlu, vaid kaotab neid, kuigi annab seejuures hea maitse. Pool tundi enne praadimist soolatud liha laseb sel maitsestuda ning annab tegelikult hoopis mahlasust juurde. Pasta on al dente’na maitsvam, aga eelkõige tervislikum, sest süsivesikud ei seedu nii kiiresti kui pehmeks keedetust,» selgitas Merilin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles